КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Савршено испржене крофне

Приликом спремања крофни треба обратити пажњу на следеће: да вам не би упијале сувише уља, ставите у тесто пуну супену кашику рума, а тако исто једну кашику рума у уље у коме ћете пржити крофне. У уље ставите рум чим се загреје.

Када правите већи број крофна, уверићете се, колико сте уља на тај начин уштедели.

ZAGG Online Product Registration for Zagg Customers

Крофне морају правилно да ускисну, иначе биће сувише тешке. Сем тога мора и уље имати праву температуру. Када је уље потпуно врело, не сме више ватра да буде јака, јер, ако је уље сувише врело крофне постану споља црне, а унутра пресне.

Ако уље није довољно врело, тесто се напије уља, па не може довољно да се пропече.

У уље спуштајте крофне тако да горња страна буде окренута на доле. Одмах на кратко поклопите шерпу. Када доња страна порумени окрените крофне на другу страну и наставити пржење без поклапања. Вадите их шупљикавом кашиком и поређајте на папирни убрус како би се оцедиле од уља.

На крофнама не сме да буде много брашна, јер брашно у уљу загори. Исто тако треба пазити да крофне спуштате у уље ако на прстима имате још шећера, којим сте посипали испржене крофне. Од шећера уље запени и може лако да искипи.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО