КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Природна средства против мува у кући

Најједноставније средство да се муве истерају из станова је промаја, или да оставите прозоре отворене, када је ноћ хладна. Ловорово уље на плитким тањирима можете ставити у собу у којој се налазе муве, па прозоре затворите. После неког времена отворите прозоре и муве ће саме излетети напоље.

Постоје разни природни трикови за растеривање мува. Поређајте на прозоре саксије у које сте посадили лаванду, босиљак или нану. Можете користити и етерична уља ових биљака. Муве их не подносе.

Направите у боци са распршивачем мешавину воде са мало љуте алеве паприке. Овим средством испрскајте прагове, врата и прозоре и муве ће се држати даље од вашег дома.

Савремене домаћице предлажу још једно решење за заштиту кухиње од мува. Потребно је неколико лимунова исећи на половине и поређати их на решетке у рерни да одстоје преко ноћи. Врата рерне оставити отворена. Ујутру загрејати рерну до 100 степени, на неколико минута, и оставити да се сама охлади. Муве ће се из овог простора удаљити а ваша кухиња дивно ће мирисати.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО