Слушајте Слово југа – Аудио дескрипција за писане текстове

Како технологија наставља да напредује, кључно је да веб странице и онлајн платформе буду доступне свим корисницима, укључујући и оне са инвалидитетом. На порталу „Слово југа Дигитал“ обезбеђена је прилагођена аудио дескрипција за све писане текстове.

Аудио дескрипција је функција која омогућава слепим и слабовидим корисницима да се написани садржај прочита наглас. На врху сваке странице на порталу „Слово југа Дигитал“ доступан је аудио додатак за претварање текста у говор, који наглас чита писани текст јасним гласом.

Важно је напоменути да коришћење аудио дескрипције не захтева додатну стручност, а обезбеђивање аудио дескрипције за писане текстове је суштински корак у обезбеђивању приступачности информација и ствара додатни ресурс за трајно коришћење информација.

Да бисте активирали аудио дескрипцију, једноставно притисните иконицу или дугме „Play“ на аудио додатку који се налази на врху странице. Ако имате било каквих питања или имате повратне информације, обратите се нашем тиму за корисничку подршку.

Ново корисничко искуство

Нова функционалност у великој мери побољшава корисничко искуство на нашем порталу. Тако на пример, аудио дескрипција омогућава корисницима и да обављају друге послове док слушају садржај који их интересује, као што су кување или обављање кућних послова или док возе аутомобил или користе јавни саобраћај, тако да и тада путем аудио дескрипције могу да „слушају писани садржај“ на порталу „Слово југа Дигитал“.