КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Вински подрум Малча и Кућа чаја постали чланови Мреже музејских поставки нишавског округа

На седници Одбора за развој музеологије одржаној у Нишу одлучено је да Вински подрум Малча и Кућа чаја из Ниша буду чланови Мреже музејских поставки нишавског округа. Идејни творац пројекта је архитекта Јован Мандић, а покренули су га Народни музеј у Нишу и Удружење стваралаца Ниша „Цар Константин“.

Арх. Јован Мандић, Мр Новица С. Ранђеловић и Бора Јовић, директор компаније „Статус“ доо

Идеја је да се музејске поставке и приватне и оне друге удруже са задатком да промовишу наш град, пре свега музејске вредности. Свакако је и циљ да се појача туристичка понуда, што се тиче музејског представљања Ниша и нишавског округа“, рекао је Новица Ранђеловић, председник Удружења стваралаца Ниша „Цар Константин“.

Представљање и обилазак Музеја вина Малча

Овом приликом представљен је часопис „Слово југа“ као и протокол о сарадњи са Удружењем стваралаца Ниша „Цар Константин“, чији је основни циљ допринос афирмацији и промоцији града Ниша и југа Србије.

Часопис Слово југа ушао је у шесту годину излажења и драго нам је да смо се прикључи овом пројекту. За све музеје из Мреже музејских поставки биће простора на страницама часописа, као и у нашим издањима на руском и енглеском језику“, рекао је Драган Илић, главни уредник часописа „Слово југа“.

Вински подрум Малча постао члан музејских поставки нишавског округа

Одбор за развој музеологије УСН планира да се још неколико музејских поставки прикључи овом пројекту, између осталих и Музеј индустријске и технолошке баштине Научно-технолошког парка, Музеј спорта и музејске поставке у Сврљигу, а донета је и одлука о формирању Фондације за Друго издање Енциклопедије ЗНАМЕНИТЕ ЛИЧНОСТИ НИША, за развој стваралаштва и промоцију Ниша као престонице културе Србије.

словојуга.срб

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО