КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Сећање на дан када је стамбено насеље Дуваниште засуто касетним бомбама

У знак сећања на бомбардовање насеља Дуваниште 12. маја 1999. године и у захвалност Светом Василију Острошком који је заштитио житеље овог насеља и целог града па тог дана нико није погинуо и поред више од 2.000 бачених касетних бомби, ове године деветнаести пут организована је литија која се кретала улицом Бранка Миљковића, затим кроз Ђердапску улицу до раксрнице, улицом Мајаковског, Византијским булеваром према кружном току све до моста на  Булевару Медијана где се гради храм посвећен Светом Василију Острошком.

Поред Епископа нишког, који је предводио свечану литију, учешћа су узели и представници Града и Градске општине Медијана, свештеници Ниша и околине, ученици Богословије, вероучитељи са ђацима и многобројни верни народ Дуваништа и осталих крајева града Ниша.

Сечење славског колача обавиће се у суботу, 12. маја 2018. године после литургије која почиње у 8.30 сати испред храма Светог Василија Острошког.

Подигнимо храм великом заштитнику града Ниша!

Прошло је пуних 19 година од страдалне 1999. године, НАТО агресије и чудесног догађаја који Ниш не заборавља! Тог 12. маја, на дан Светог Василија Острошког, нишко насеље Дуваниште засуто је касетним бомбама, али их је невидљива и силна рука светитеља задржала, сачувала живот деце која су се играла и нико тога дана није повређен!

Из неизмерне захвалности Богу и Светом Василију, Епархија нишка и верни народ започели су изградњу храма посвећеног овом светитељу и чудотворцу, нашем великом заштитнику. Братство Храма Светог Василија Острошког позива верни народ да, у складу са својим могућностима, помогне прилозима да се изградња ове светиње ускоро заврши.

В.Н.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО