КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Отворен ликовни конкурс програма ЕУ ПРО за 2019. годину „Србија у ЕУ – Чиме ћемо обогатити Европску унију?“

Уз подршку Европске уније развојни програм ЕУ ПРО је отворио наградни ликовни конкурс за ученике и ученице средњих школа и гимназија из 99 градова и општина на тему „Србија у ЕУ – Чиме ћемо обогатити Европску унију?“ како би подстакао младе да препознају и на креативан начин представе оно чиме ће Србија са друштвеног, културног и привредног аспекта допринети Европској унији.

Такође, организовањем конкурса, ЕУ ПРО наставља дванаест година дугу традицију коју су у јужној и југозападној Србији успоставили европски развојни програми који су му претходили, ПРО, ЕУ ПРОГРЕС и Европски ПРОГРЕС, пружајући тако подршку креативном стваралаштву младих.

Овогодишња тема пред средњошколце и средњошколке ставља задатак да размишљају о активној улози Србије у процесу европских интеграција и да, имајући у виду нашу богату историју, традицију, културно наслеђе али и савремено друштво које живи и промовише кључне европске вредности, представе оне квалитете којима ће Србија обогатити Европску унију.

Најбољи радови по оцени жирија наћи ће се на страницама календара ЕУ ПРО-а за 2019. годину, док ће њихови аутори и ауторке бити награђени лаптоп и таблет рачунарима и мобилним телефонима. Путем конкурса позивамо и школе да организују интерна школска такмичења, а она које се буде показала као најбоља у ангажовању и организацији добиће као награду лаптоп и пројектор.

Конкурс је отворен до 15. новембра 2018. године, а проглашење победника, додела награда и промоција календара биће организовани у децембру.

Детаљније информације о ликовном конкурсу могу се наћи на интернет страници ЕУ ПРО-а: Пропозиције ликовног конкурса за календар ЕУ ПРО-а за 2019.

(Slovojuga.rs)

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО