КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

По трећи пут лесковачки Музеј најбољи у Србији

Народни музеј из Лесковца добитник је награде „Михаило Валтровић“ у категорији најбољи музеј у 2018. години коју додељује Музејско друштво Србије.

Музејско друштво Србије, сваке године поводом Међународног дана музеја, 18. маја, додељује престижне награде у три категорије, које носе име нашег истакнутог научника Михаило Валтровић (1839 — 1915), првог директора најстарије музејске установе у Србији (Народног музеја у Београду) и оснивача Српског археолошког друштва.

На свечаности која је одржана у Чачку, Народни музеј из Лесковца је проглашем за најбољи музеј у Србији за 2018. годину. Ову награду прошле године добили су лесковачки археолози, а Народни музеј Лесковац је за најбољи музеј проглашен и 1987. и 2015. године.

Свечана скупштина Музејског друштва Србије: З. Вељановић, Г. Пајић, Т. Пештерац, Д. Рајић, Л. Мустеданагић, Ј. Добровић Бојановић, А. Радовић и Д. Његован.

Поред Народног музеја Лесковац, добитници награде су и Анђелија Радовић за животно дело, а ауторски тим: др Драго Његован, Зоран Вељановић и Јелена Добровић Бојановић за пројекат Музеј присаједињена, у категорији за најбољу изложбу или пројекат у 2018. години.

(Slovojuga.rs, A.H.)

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО