КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Нишлија Лазар Николић био је део екипе „Немањића“

Прва сезона ТВ серије „Немањићи-рађање краљевине“ је завршена. Премијерно је приказана 31.децембра, а поводом великог јубилеја 800 година од крунисање Стефана Првовенчаног. Одмах после прве епизоде изазвала је бурне коментаре који се нису смирили све до последње, тринаесте епизоде, која је емитована у недељу увече.

Серију је режирао Марко Маринковић, а сценарио је написао Гордан Михић у продукцији Радио-телевизија Србије. Ангажовано је 218 глумаца и 2.700 статиста. Један од њих је студент треће године факултета уметности на Приштинском универзитету, Лазар Николић.

Лазара Николића су старије сестре водиле на школске приредбе и училе да рецитује док је још имао четири године али је озбиљно почео да се бави глумом кад је уписао Факултет уметности на Приштинском универзитету на класи доктора Александра Ђинђића.

Пре академије се бавио аматерски глумом у Академском позоришту СКЦ Ниш, и статирао у Нишком Народном позоришту и Луткарском позоришту у Нишу.

Када сте добили улогу, шта сте прво помислили?

Спавао сам и онда ме је пробудио позив кастинг агенције у ком су ми рекли да ми је понуђена улога у којој имам једну сцену и да снимање траје два дана. Пошто се нисам пријављивао за кастинг и нисам очекивао никакву понуду, био сам јако изненађен и радо сам прихватио понуду.

Ово Вам је прво снимање и прва улога у серији. Како сте се осећали?

Имао сам трему, нисам имао искуства са камерама, а на академији предмет „Глума пред камерама“ имамо тек следеће године. Био сам нестрпљив да сазнам шта ме чека. Нисам знао где ми је снимање, какав ће ми бити костим и како било шта изгледа тако да је узбуђење било велико.

Која је Ваша улога у серији?

Ангажован сам да тумачим лик штићеника принца Владислава која се води као средња улога.

Какав је осећај радити са славном глумачком екипом?

Драго ми је што сам био у могућности да посматрам старије колеге на делу, тако да сам се трудио да научим што више могу. Понашали су се као прави професионалци, тако да је било дивно сарађивати са њима.

Каква је атмосфера на снимању тако великог пројекта?

Све је добро организовано тако да је било уживање радити и учествовати у тако великом пројекту. Учинили су да се осећам јако пријатно. Сви учесници су били доброг расположења, тако да ми је време на снимању добро утрошено.

Са ким сте највише проводили време током снимања?

На снимању су била деца, која су такође учествовала у снимању серије тако да сам ја највише времена проводио са њима. Свидело ми се како су доживљавали своје улоге, јер су деца најискренија тако да сам хтео да приступим игрању улоге као они. Проводио сам доста времена и са својим партнером са којим сам имао сцену који је такође студент глуме.

Костими су јако добри али верујем и тешки. С обзиром на то да је снимање трајало цео дан, како сте поднели тај терет а да останете фокусирани на улогу?

Спремали смо се у приколици са костимима, ту су костимографи који брину о сваком детаљу на нашем костиму и који пре снимања сцене проверавају да ли је све на свом месту тако да ја нисам имао проблем да останем усредсређен на улогу као и сви остали. Костими су били изузетно креативни, пуни детаља, изгледали су реално и уверљиво. Костим ми је значио да улогу изнесем што боље, јако је било вруће, јер сам имао доста слојева на себи али било је доста пауза тако да смо могли да будемо одморни и да нам то не буде проблем.

Да ли можемо да Вас очекујемо у некој од наредних сезона?

Био бих јако срећан када би се то догодило.

Друга сезона „Немањића“

Како сазнајемо, Радио телевизија Србије спрема наставак серије, а емитовање друге сезоне може се очекивати до краја године.

Друга сезона показаће развој српске средњовековне државе и црквене самосталности после крунисања Стефана Немањића за првог спског краља што је значило улазак средњовековне Србије у круг тада међународно признатих европских држава.

Д.Јовић

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО