КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Mатурски плес тачно у подне

На Тргу краља Милана тачно у подне преко 1.500 матураната Ниша одиграли су Плес матураната. Ова манифестација постала је традиционална јер се већ дванаести пут одржава тачно у подне на Тргу Краља Милана у Нишу.

Својим масовним извођењем плеса нишки матиранти су део великог европског пројекта „European Quadrille Dance Festival“.

Девојке у ружичастим, младићи у плавим мајцама осим младости показали су колико младост може бити разиграна и лепа. Иако су били уиграни, оно што је још важније је да су сви на својим лицима имали осмехе среће. Били су расположни и због музике, али и због тога, јер на овај начин обележавају крај средњошколског школовања.

Сви матуранти плесали су исту кореографију, уз музику Јохана Штрауса „Слепи миш“, а музика се најчешће емитује преко сателитског радија. Сви европски градови плешу у исто време тачно у подне. На овај начин млади обарају Гинисов рекорд као највећи симултани плес у свету који је постављен 2011. године.

Нама је веома драго што више од 1.500 наших суграђана завршава једну етапу у свом животу, улази у нову, много озбиљнију, креативнију, где се, надам се, свако од њих наћи своје место и остварити своје жеље и снове“, матуранте је пре плеса поздравио заменик градоначелника Милош Банђур.

После плеса, матуранти су остали на Тргу краља Милана да се веселе уз страну и домаћу музику, а најзабавније им је било кад су певали и расплели коло.

Покровитељ манифестације је Град Ниш. Организатор је Канцеларија за младе Града Ниша. Буџет манифестације је милион и 300 хиљада динара.

Ниш се овој манифестацији придружио 2007. године, а након тога су то учинили и многи други градови Србије.

Е.О.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО