КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Спектакуларно извођење песме „Тамо далеко“ на Црвеном тргу у Москви

Већ по традицији, а не због светског првенства у фудбалу, у Москви је прошле недеље на Црвеном тргу изведена песме „Тамо далеко“, величанственим наступом хора састављеног од десет хиљада чланова.

Концерт је био посвећен просветитељима Ћирилу и Методију. Дан апостола Ћирила и Методија, словенских просветитеља, је празник који окупља и уједињава све словенске народе. Ову традицију у Москви започео је патријарх Московски и целе Русије Кирил, а своје празничне концерте спремили су сви градови од Владивостока на Далеком истоку Русије па све до Калињинграда где 22. јуна реперезентација Србије игра са Швајцарском.

Како је звучало извођење песме „Тамо далеко“ погледајте у видеу:

Публика је бурно поздравила укључење из Београда и заједно са великим московским хором, пратила извођење песме „Тамо далеко“, коју је, под диригентском палицом Бојана Суђића, извео хор и оркестар испред Храма Светога Саве у Београду. Испред Храма у Београду са окупљеним грађаним био је и руски амбасадор Александар Чепурин, наводи „Спутњик“.

Како је публика реаговала када је хор од десет хиљада чланова певао „Тамо далеко“, незваничну химну Србије за време првог светског рата, погледајте у видеу:

(Slovojuga.rs, В.Н.)

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО