КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Ускршњи базар за Наталију и Иву испред Банке доброчинства у Нишу

Ускршњи базар за Наталију и Иву – сестре које болују од Фридрајхове болести одржаће се испред Банке доброчинства у Нишу, у суботу (24.04) и недељу (25.04) од 11 до 15 часова. Средства се сакупљају за третман матичним ћелијама, за који фали око 11.000 евра.

Што се тиче понуде, углавном ће бити декорација инспирисана Ускрсом. Поред тога могу се купити и књиге, аксесоари, козметика и друго. Организатор је Банка доброчинства са групом хуманих људи, који желе да помогну Наталији и Иви“, каже Марија Вељковић Милојковић, иначе Наталијина наставница, која је један од организатора.

Према њеним речима и колеге и ученици Електротехничке школе „Мија Станимировић“ прикључили су се са својим донацијама, као и родитељи Наталијиних вршњака.

Наталија (2004) и Ива (2006) Башевић рођене су као здрава деца, а симптоми болести су се појавили касније, код Наталије у деветој, а код Иве у једанаестој години. Наталија је после две године престала да хода, у колицима је и потпуно зависна од туђе помоћи. Код Иве се појавила нестабилност при ходу и скоилоза кичме.

Оне су већ имале један третман матичним ћелијама у Украјини 2018. године, али према речима лекара, неопходно је најмање три до пет третмана матичним ћелијама, стално бањско лечење и специјална физикална терапија како би дошло до трајнијег побољшања њиховог здравља.

Можете им помоћи и слањем СМС поруке, тако што ћете уписали 718 и послати на 3030, цена поруке је 200 динара. Новац за њихово лечење можете уплатити на следеће рачуне: динарски рачун: 160-555296-66, девизни рачун: 00-540-0004272.5

Д.Н.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО