КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Сећање на јунакињу Милунку Савић

Трећу годину за редом се 5. октобра одржавају Дани Милунке Савић у селу Копривица код Јошаничке Бање. У њеном родном селу организован је дводневни програм који је, као и претходних година, започео садржајима за најмлађе. У сали Дома културе приказан је филм Радио-телевизије Србије „Ђаци у Великом рату“ а након њега и представа за децу „Чувари природе“ у извођењу Краљевачког позоришта.

Поподневни део програма је настављен полагањем венца на споменик ове јунакиње а затим и изложбом Луке Николића под називом „Србија памти савезничку Бизерту“ и рециталом „Стојте, галије царске“ у извођењу Иване Жигон. Након тога одржана је трибина „100 година од пробоја Солунског фронта“ на којој су учесници били потпуковник др Далибор Денда, војни историчар проф. др Владан Виријевић, проф. др Божица Младеновић и новинарка Весна Илић као модераторка.

Програм је настављен и наредног дана организованим одласком до реконструисане куће Милунке Савић испред које је представљена књига песама „Битка на чемерну“ аутора Живојина Стефановића.

Манифестација је организована захваљујући Центру за културу „Градац“ и општини Рашка.

(Slovojuga.rs, И.П.С.)

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО