КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Поводом славе ГО Пантелеј вечерас концерт Саита и „Црне мамбе“ у „Енглеском дому“

У оквиру обележавања славе и Дана Градске општине Пантелеј у простору Дома ученика средњих школа („Енглеског дома“) вечерас наступа Небојша Саитовић и „Црне мамбе“ са почетком у 20:30 часова. На овој, недавно обновљеној бини, сутра, на дан празника Св. Пантелејмона, очекује нас наступ младих нишких бендова Опозит веј и Монах.

Специјално за ову прилику, Градска општина Пантелеј је у сарадњи са бројним друштвено одговорним људима и компанијама уредила простор у дворишту Дома ученика средњих школа.

Ми нажалост немамо неки други простор на територији општине Пантелеј на коме смо могли да организујемо нека културна дешавања и из тог разлога смо дошли на идеју да овај простор, који је некада био култно место окупљања уметника и младих људи некако оживимо и ставимо у функцију. Циљ је да и наши грађани, са територије општине Пантелеј у свом комшилуку, као и грађани у свим осталим општинама имају неко место где ће моћи да уживају у неким културним садржајима“, рекла је недавно Наташа Станковић, председница ГО Пантелеј.

Осим што је сређена и осликана бина некадашње Омладинске радне акције за концерте који следе и једна од запуштених зграда у дворишту „Енглеског дома“ украшена је историјским муралима. Њих је, специјално за ову прилику, уз подршку Фабрике уметника насликао Ешко Куртић.

Поред тога, на дан празника Св. Пантелејмона 9. августа одржаће се Пантелејски етно сајам у Кући старих заната, а почетак је заказан у 13 сати. На сајму ће посетиоци моћи да виде изложене дозиднице – популарне „Куварице“, а деца млађег узраста уживаће у креативним радионицама традиционалних занатских вештина.

Д.Н.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО