КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Популаризација руског језика и културе – сарадња Руског дома и Филозофског факултета у Нишу

Представници Филозофског факултета у Нишу и Руског дома у Београду потписали су споразум о сарадњи, који осим што отвара бројне могућности за унапређење студија руског језика и књижевности на нашем Факултету, омогућава и популаризацију руског језика и културе на ширем подручју града Ниша и околине.

Споразум су потписали директор Руског дома у Београду Јевгениј Александрович Баранов и деканица Филозофског факултета проф. др Наталија Јовановић. Деканица Јовановић је истакла да је овакав споразум од великог значаја за Факултет који представља базу за учење руског језика у овом делу Србије. Захваљујући томе и студенти и наставници имаће бројне могућности за усавршавање, што ће знатно подићи квалитет и атрактивност овог студијског програма.

Сарадња ће се заснивати на реализацији бројних заједничких програма и пројеката из области образовне и културне делатности. То, између осталог, подразумева размену студената и наставног особља, заједничко учешће на пројектима, организовање конференција и културних манифестација, као и размену значајних публикација из области руског језика и културе.

СЈД

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО