КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Почиње графичка радионица Сићево 2018

Графичка радионица у Сићеву настала је 2005. године. Током њеног формирања, прикупљена је и набављена опрема као и адаптација простора у згради Ликовне колоније у Сићеву, испоставило се да је о потреби постојања оваквог простора било речи и ранијих година у нишким културним круговима. Поменуте 2005. галерија је обележила редак јубилеј 100 година од првог окупљања уметника у Сићеву.

Графичка радионица Сићево 2018. представља осамнаесто по реду окупљање уметника, графичара у згради Колоније у селу Сићеву надомак Ниша. Овај сазив биће реализован у термину: 4. до 11.јуна 2018. године. Учесници овог сазива су: Henryk Krolikowski, Magda Split Krolikowska,(Пољска),Виктор Семенпеев (Македонија), Снежана Петровић (Нови Сад), Јана Митровска и Ана Ванушић (Ниш).

Овакав састав учесника плод је намере организатора да радионица задржи међународни карактер и окупи ауторе који потичу из различитих културних миљеа. Током заједничког седмодневног боравка у Сићеву уметници  раде у техникама дубоке или високе штампе и разменити искуства везана за различит приступ графици, техникама рада на матрици и особеностима штампе.

(Slovojuga.rs, В.Н.)

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО