КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Нишвил обележава Светски дан џеза

Нишвил џез фестивал ће и ове године традиционално обележити „Светски дан џеза“ у петак, 30. априла, као део велике светске прославе УНЕСКО-а и „Herbie Hancock Institut of Jazz“.

За овогодишњи 10-ти јубиларни „INTERNATIONAL JAZZ DAY биће одржан матине програм са почетком у 13 сати на бини испред Нишвил џез музеја у Нишкој тврђави, где ће наступити два џез сатава: „ROJAZE Nišville Jazz Band“ – осморо младих музичара, учесника међународног пројекта Србије, Француске и Белгије. Други састав је „TAKESHI & Friends“, који предводи јапански гитариста Такеши Суда, уз пратњу нишких еминентних џез музичара.

Љубитељи квалитетног џеза моћи ће да прате ове концерте уживо путем директног преноса на интернету преко својих компјутера, таблета и смарт телефона, на линку Нишвил телевизије.

У случају лошег времена, програм ће се одржати у холу са поставком инструмената у самом Нишвил џез музеју.

Последњи дан априла проглашен је пре десет година од стране УНЕСКО-а на иницијативу Хербија Хенкока за Интернационални дан џеза. Обележава се од 2012. године, уз образложење да је у последњих 100 и више година, џез постао глас слободе и толеранције у бројним земљама света.

Нишвил џез фестивал свим љубитељима џез музике честита Међународни дан џеза!

Нишвил

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО