КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

„Онлајн“ учење српског језика као завичајног – писање на ћирилици, правопис и граматика за људе из дијаспоре

Студенти са катедре за српски језик и књижевност Филозофског факултета у Нишу имали су прилике да се представе као професори српског језика људима из дијаспоре.

Српски језик је учило око 40 студената из дијаспоре из 13 земаља који су истакли да им је овај курс био од велике помоћи да усаврше језик земље из које потичу и на тај начин ојачају везу са њом. Полазници су имали прилике да науче ћирилицу, правопис и граматику, да чују о нашој култури, историји, о нашој храни.

Пре свега бих хтела да се захвалим свима који су учестовали у организовању овог пројекта, јако сам задовољна што сам била део једног тако значајног пројекта, сама помисао на то да се на овај начин шири и негује српска култура ме радује. Мој ученик је био јако заинтересован за ове часове, лепо смо сарађивали и надам се да ћемо опет, изјавила је Милена Стојановић, студенткиња четврте године на департману српски језик и књижевност на Филозофском факултету у Нишу.

Студентима се захвалила и деканица Филозофског факултета након чега је доделила студентима сертификате. Учесници имају само речи хвале за курс и цео пројекат.

Пројекат је подржан од стране Министарства културе и информисања Републике Србије што је и помогло реализацији овог пројекта.

Д.Јовић

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО