КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Олимпијада из руског језика на Филозофском факултету у Нишу

Филозофски факултет Универзитета у Нишу са Славистичким друштвом Србије, под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, ове године организује 11. НИС Олимпијаду из руског језика, у суботу, 25. маја, на Филозофском факултету у Нишу.

На 11. НИС Олимпијади, право учешћа имају ученици седмог и осмог разреда основних школа и ученици свих разреда свих средњих школа у Србији, Републици Српској и Црној Гори.

Циљ ове манифестације, кажу организатори је промовисање и популаризација руског језика, и додају да најбоље учеснике очекују пригодне награде. У финале су се пласирали учесници из бројних основних и средњих школа из Србије и читавог региона, након одржаног првог и квалификационог круга.

Компанија НИС кроз програм „Енергија знања“ од 2013. године организује НИС Олимпијаде знања из руског језика, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Руским центром. Ове године са Славистичким друштвом Србије домаћин ће бити Филозофски факултет у Нишу и Департман за руски језик и књижевност” – наводе организатори.

Олимпијада је 2014. године укључена у званичан календар такмичења Министарства просвете.

М.Т.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО