КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Обележена 106. годишњица Топличког устанка у Горњем Матејевцу

У Горњем Матејевцу је данас обележена 106. годишњица од почетка Топличког устанка, а том приликом је одржан помен страдалим мештанима из овог села који су се борили за слободу. Полагањем венаца на заједничкој гробници Горњоматејевачко-топличких устаника у Горњем Матејевцу одана је почаст јунацима Топличког устанка.

Председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић, заједно са руководством општине и члановима Удружења ратних и војних ветерана, положила је венце на „источном гробљу“ у Горњем Матејевцу. Градска општина Пантелеј је у сарадњи са Месном заједницом Горњи Матејевац обележила овај важан историјски датум, а руководство општине истиче да ће наставити да негује традицију и културу сећања.

Ова церемонија је организована у оквиру вишегодишње сарадње Градске општине Пантелеј и Месне заједнице Горњи Матејевац, као и Савеза потомака ратника из Првог светског рата. Градска општина Пантелеј ће и у наредном периоду радити на чувању и промовисању историје овог краја у сарадњи са мештанима Горњег Матејевца и Савезом потомка ратника.

Топлички устанак је био један од најзначајнијих догађаја у српској историји, а Горњи Матејевац је био једно од места где су се одиграли важни догађаји током устанка. Ова годишњица је прилика да се сетимо и одамо почаст свим страдалим мештанима који су се борили за слободу и независност Србије.

СЈД

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО