КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Ноћ музеја – Победничке приче осветљавају целу Србију

Ове године цео свет обележава крај Првог светског рата. Као и у сваком сукобу, неко је на крају извојевао епитет победника, а неко губитника. Спадамо у оне који су из Великог рата изашли као победници, али то неће бити (једина) победа коју ће славити 15. Ноћ музеја.

Наредна Ноћ музеја омогућиће да се кроз промишљање сопствених, малих – великих победа које живот чине, истакну и друге прогресивне идеје, обоји сивило свакодневнице, пружи шанса живописним људима и догађајима који су обележили историју и још једном покаже да култура може да победи, изјавила је Ана Петровић, директорка и оснивач ове манифестације.

Историјски архив Ниш ће у оквиру прославе 70 година свог постојања представити највреднију архивску грађу и најстарији документ који чува – бакротиск и скице нишке тврђаве из 1737. године, као и Библију из 1868, први српски буквар из 1836, најстарије нишке новине из 1886.

Ноћ музеја представља јединствен културни спектакл у више од 120 градова широм света, међу којима је и Ниш. У Европској Ноћи музеја прошле године, учествовало је више од 3.000 музеја у 30 држава.

Редакција

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО