КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Недеља историје на Филозофском факултету у Нишу

Департман за историју Филозофског факултета у Нишу је у оквиру своје недеље припремио занимљива дешавања на значајне историјске теме.

Тако ће у уторак, 15. маја, у 12 сати бити одржано представљање едиције „Србија 1914-1918″ у издању Прометеја и Радио-телевизије Србије. О едицији ће говорити: Божица Младеновић, аутор књиге „Топлички устанак“, Ратомир Рале Дамјановић, приређивач књига „Плава гробница“ Милутина Бојића и „Др Едвард Рајан спасилац Београда“ и Зоран Колунџија, уредник ИК Прометеј.

За среду, 16. мај, у 18 сати у свечаној сали 434, заказано је предавање „Скривена Византија“ Владе Станковића, редовног професора Филозофског факултета у Београду. Предавање, које се реалиазује у сарадњи са Савезом студената.

У петак, 18. маја у 12 сати у свечаној сали 434, заинтересовани ће бити у прилици да присуствују промоцији књиге „У кожи Вука Бранковића“ Ивана Ђурића на којој ће говорити књижевни критичар Гојко Божовић и доц. др Јасмина Шаранац Стаменковић са Департмана за историју Филозофског факултета.

В.Н.

 

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО