Преко лета требало би свака домаћица да набави већу количину мирођије, која јој служи за зачин у супама и сосовима и савремено спреми за употребу преко зиме, као: мајоран, тимијан, базиликум, жалфију итд.
exploresurvey.com/actioncarandtruck
Сваку врсту мирођије треба засебно повезати у свежњиће, па умочити у кључалу воду, добро истрести воду и обесети на уже да се на сунцу осуши. Када је мирођија толико суха, да се међу прстима мрви у прах, треба је скинути с ужета и међу прстима изнад листа чисте хартије иситнити у прашину и кроз сито просејати. Наравно сваку мирођију засебно.
Прах треба оставити у лименим или стакленим теглама са натписом, каква се мирођија у тегли налази. Све тегле морају бити херметички затворене, да би се у њима очувала арома мирођије.
Мирођије које редовно употребљавате као зачин у супи или сосу можете унапред у посебним кутијама смешати па од тог праха када је потребно зачинити јело.