КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Други Чегарски марш у Нишу

Други по реду Чегарски марш одржаће се у недељу 27. маја 2018. године, у организацији удружења „Србски Светионик“.

Почетак марша је на Тргу Краља Милана где је заказано окупљање учесника у 12 сати, а сам почетак марша и полазак према Чегру планиран је у 12.30 сати.

Марш ће се кретати трасом од Трга краља Милана улицом Вожда Карађорђа и Булеваром Зорана Ђинђића до музеја Ћеле кула где је предвиђен одмор и слушање историјског часа. Затим, марш се наставља Булеваром св. цара Константина, Булеваром Медијана и даље се иде Матејевачким путем до пута који се одваје према Чегру. Укупна дужина марша је око 10 километара у једном правцу.

Организатори Другог Чегарског марша „моле граћани да имају у виду да ће на тој траси бити редукован саобраћај од 12.30-16.30“.

Код споменика на Чегру Селимир Марковић, кустос и чувар чегарског споменика,  одржаће историјски час о Чегарској битци. Предвиђено је полагање венаца и у сарадњи са Командом Копнене Војске ручак за учеснике Чегарског марша.

На скупу су дозвољена само само србска национална обележја, а забрањено је ношење политичких и навијачких обележја, као и конзумација алкохола!“, наводе организатори.

(Slovojuga.rs, Д.И.)

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО