КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Дани јапанске културе у Нишу

Овогодишња манифестација Јапанниш са темом „Будућност сада“ трајаће од 8. до 14. октобра а организатори најављују богат програм.

Посетиоци ће моћи да присуствују предавањима на тему архитектуре, геополитике, роботике, књижевности и многим другим. Као посебно интересантна, најављују се предавања о јапанској калиграфији које ће држати Њ. Е. Ђунићи Марујама, Амбасадор Јапана у Србији и предавање о положају жена у Јапану које ће држати Каноко Тсуда.

Поред предавања, посетиоци ће моћи да погледају пројекције филмова, учествују у игрању видео игара, караокама, „cosplay“, оригами и манга радионицама, али и аикидо семинару који ће одржати Тоширо Суга, мајстор 6. Дан.

Го клуб „Про Го“ из Ниша

Као и претходних година, и ове године ће се представити мисаона игра го и школа гоа коју организује го клуб „Про Го“ из Ниша. Сви заинтересовани ће у суботу 13. октобра моћи да се више информишу о овој игри и школи.

Дани јапанске културе организовани су захваљујући Удружењу „Така“ и јапанској Амбасади. Комплетан програм одржаће се у просторијама Универзитетске библиотеке „Никола Тесла“, а улаз је бесплатан.

Сви заинтересовани програм могу погледати на фејсбук страници Јапаниша.

(Slovojuga.rs, И.П.С.)

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО