КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Александра Мирић вас води кроз Нишку тврђаву

Свакодневно пролазите кроз Тврђаву, тражите место за уживање и одмор а колико, заправо, познајете једно од најочуванијих утврђења овог типа на Балкану? Желите да се упознате са остацима различитих цивилизација које су прошле кроз Тврђаву, сазнате када је и за које потребе изграђена?

ЕУ инфо кутак организује стручно вођење кроз Нишку тврђаву у оквиру обележавање Европске године културног наслеђа. Посету ће водити др Александра Мирић, архитекта-конзерватор која ће заинтересоване провести кроз сведочанства живота различитих цивилизација које су оставиле траг, са посебним освртом на остатке Османског периода који сведоче о верском, административном и свакодневном животу тог времена.

Шетњом кроз Тврђаву обићи ћемо сведочанства живота различитих цивилизација које су оставиле траг, са посебним освртом на остатке Османског периода који сведоче о верском, административном и свакодневном животу тог времена.

Састанак групе заказан је за уторак, 29. мај у 17 сати у просторијама ЕУ инфо кутка у Нишу.

Број учесника је ограничен, па је присуство потребно најавити мејлом на officenis@euinfo.rs или телефоном на број 018/254-461.

(Slovojuga.rs)

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО