КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

60 година од прве телевизије

У фокусу предавања биће рађање телевизије у Србији, први модел телевизијског апарата, живи преноси, као и земље које су прве емитовале телевизијски програм.

Тачно у 6 сати и 5 минута, 7. јула 1958.године прогледало је „Велико око“ Телевизије Београд, а месец дана касније 23. августа 1958. године Телевизија Београд почела је са радом. Те године када је Србија основала своју телевизију у свету је већ 68 држава имало националне телевизије.

Татјана Вулић, је дипломирала, магистрирала и докторирала 2004. године на Факултету политичких наука Универзитета у Београду. Професионалну каријеру новинара почела је још као ученица „Прве крагујевачке гимназије“ 1986. године. Током новинарске каријере радила је као новинар у више медијских кућа, а најдуже као дописник Радио телевизије Србије, из Крагујевца. На Филозофском факултету Универзитета у Нишу, на Департману за комуникологију и новинарство запослена је од 2008. године и изводи наставу на више предмета на основним, мастер и докторским студијама. До сада је објавила на десетине научних и стручних радова у домаћим и међународним часописима из области медија, као и две монографије Крагујевачка штампа у XIX веку „Садржинско-жанровске одлике“ (2007) и „Истраживачко новинарство“ (2018).

Присуство предавању је бесплатно, али је из организационих разлога присуство потребно најавити до уторка, 24. априла, до 19 сати, на мејл officenis@euinfo.rs, или телефоном на број 018/254-461.

Предавање „Шездесет година од прве телевизије“, које ће одржати проф. др Татјана Вулић, у Свечаној сали Универзитетске библиотеке, у среду, 25. априла 2018. године, са почетком у 18 сати, организују Универзитетска библиотека „Никола Тесла“ и ЕУ Инфо кутак Ниш.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО