КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Упознајмо своје наслеђе – кораком слободног Ниша

ЕУ инфо кутак организује посету и стручно вођење до споменика и објеката који су значајни за период од ослобођења Ниша до завршетка Првог светског рата. Посету ће водити др Александра Мирић, архитекта-конзерватор и Милена Коцић, мастер историчар и асистент на Филозофском факултету у Нишу.

Културно-историјска шетња почеће у Тврђави, обиласком Споменика Милану Обреновићу и ослободиоцима Ниша, и наставити причу о модернизацији градске инфраструктуре, верским објектима, са посебним освртом на зграде Начелства, Официрског дома и Градске куће, које су и данас препознатљиви градски објекти.

Састанак групе заказан је за уторак, 24. април у 17h у просторијама ЕУ инфо кутка у Нишу.

Број учесника је ограничен па је потребно присуство потврдити на мејлом на: officenis@euinfo.rs или телефоном на број 018/254.461.

Ово је само једна од посета важним локалитетима и споменицима културе у Нишу које ће ЕУ инфо кутак организовати ове године у жељи да се наши суграђани ближе упознају са историјом и идентитетом свог града. Вођене посете се организују у партнерству са истакнутим истраживачима са идејом да ове активности допринесу валоризацији насеђа, да споменици културе постану место окупљања и културне размене.

ЕУ инфо кутак

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО