КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

У продаји је нови број часописа „Слово југа“

Поред сталних рубрика, које су испуњене разноврсним темама како би се заштитила богата културна баштина са југа Србије, у овом броју покренут је и велики серијал „Српска средњовековна држава – 800 година од крунисања Стефана првовенчаног“.

Овај серијал открива нова сазнања о Немањићима и првом међународно признатом српском краљу Стефану Првовенчаном поводом обележавања „800 година од крунисања Стефана Првовенчаног 1217 – 2017“. Циљ ове серије текстова је и промоција нашег богатог културног наслеђа и афирмисање вредности наше културе, као и духовности.

У оквиру серијала, између осталог, можете прочитати нешто више о најстаријој задужбини Стефана Немање, шта је било најјаче оружје Стефана Првовенчаног и како је изгледао сусрет Стефана Немање и Фридриха Барбаросе у Нишу.

Поред тога, у овом броју сазнаћете зашто је, по мишљењу познатог нишког архитетке Ивана Редија, неопходно подићи споменик краљу Милану Обреновићу у центру Ниша. Осим текстова, у којима се говори о култури и историји Ниша, можете прочитати причу о музеј кући Боре Станковића, али и о неким занимљивостима које се везују за Сокобању.

Основна идеја оснивања штампаног часописа „Слово југа“ је ревитализација културне баштине југа Србије, заштита богате материјалне и нематеријалне културне баштине са ових простора, као и неговање старих мерила вредности и моралних норми.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО