КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

У новом броју часописа Слово југа интервју са Галетом (Кербер) и прича о Железничком мосту

У мартовском издању можете прочитати причу о старом, нишком Железничком мосту, као и интервју са Галетом, фронтменом „Кербера“ поводом 40 године постојања ове легендарне нишке групе. Поред тога, можете сазнати интересанте детаље о селима – Горњи и Доњи Матејевац и зашто их треба посетити.

Такође, ове године Огранак Вукове задужбине у Нишу слави 20 година рада, а о њиховом досадашњем раду и плановима смо разговарали са председницом Милунком Митић.

У овом броју можете сазнати и како се прави сврљишки специјалитет – белмуж али и по чему је добио име. Мартовски број доноси и причу о храбрости и страдању мештана сврљишких села у Топличком устанку, као и многе друге.

Нови 31. број часописа „Слово југа“ можете купити у редакцији часописа у Нишу (Генерала Милојка Лешјанина 65), у књижари Нишког културног центра „Бранко Миљковић“ (Бул. Др Зорана Ђинђића 37) и на боље снабдевеним трафикама.

Нишки штампани часопис „Слово југа“ се већ шесту годину за редом бави се ревитализацијом културне баштине југа Србије. Кроз интересантне приче представља људе, обичаје, друштва и догађаје и чува од заборава богату материјалну и нематеријалну културну баштину са ових простора.

Д.Н.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО