КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Студент Факултета уметности у Нишу на поклон добио нови кларинет од краљевског пара Карађорђевић

Младом виртуозу на кларинету Андрији Јашаревићу, студенту прве године на Факултету уметности у Нишу, ЊКВ престолонаследник Александар и принцеза Катарина свечано су уручили нови кларинет. Жеља им је како кажу да га подрже на његовом путу образовања и даљег усавршавања. Предаја је извршена у Краљевском двору у Београду.

Андрија Јашаревић, студент је прве године на Факултету уметности у Нишу, на одсеку за музичку уметност и тренутно је једини кларинетиста на академији од прве до четврте године. Његова страст према музици је изузетно снажна, а највећа жеља му је да заврши музичку академију јер планира да цео живот посвети овој уметности. Андрија живи у Алексинцу и свакодневно путује до факултета у Нишу аутобусом или стопира како би стигао на часове.

Током посете Двору, Њиховим Краљевским Височанствима је своје умеће представио на свом старом кларинету, који је користио задњих 10 година и који је такође добио захваљујући свом таленту.

Најискреније се захваљујем Лајфлајну Чикаго и госпођи Нади Стивенс, која је са својим покојним супругом, нашим драгим Дејвидом, толико пута помогла нашем народу и то наставља и даље. Помоћ данас одлази где треба и када видим колико је радости донела Андрији, сигурна сам да смо му сви данас заједно помогли да настави своје образовање и даље унапређује свој изванредни таленат. Јако је битно да пружамо подршку младима, јер они су наша будућност” – рекла је ЊКВ принцеза Катарина.

Андријина породица, како кажу из фондације, није била у могућности да обезбеди нови квалитетни кларинет који би одговарао његовом таленту, па се он обратио Фондацији Принцезе Катарине за помоћ. Средства су обезбеђена захваљујући хуманитарној организацији Лајфлајн из Чикага, која више од 30 година ради под покровитељство Њеног Краљевског Височанства, па ће млади уметник моћи да настави да тежи највишим дометима музичке уметности.

M.T.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО