КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

„Слово југа“ од сада и на руском језику

Десило се оно што смо дуго чекали – Изашао је први број часописа „Слово југа“ на руском језику. Многобројни грађани руског порекла и пријатељи Русије у Србији, који негују руски језик и културу сећања на везу два народа исте вере и духовности која траје вековима, добили су прво периодично штампано издање на руском језику у Србији.

Ово штампано издање, јединствено у Србији, садржи интересантне приче о знаменитим руским личностима и историјским догађајима и доноси приче о заједничком животу Срба и Руса на нашим просторима.

У првом броју можете прочитати интервју са познатом руском новинарком Татјаном Рибаковом или се упознати са могућностима студирања у Русији, представљена су друштва српско-руског пријатељства „Наисус“ из Ниша и „Краљев град“ из Краљева и друге интересантне приче из живота руске емиграције.

Јако нам је драго што можете да се упознате са новим издањем часописа Слово југа на руском језику, које започињемо захваљујући ентузијазму читавог нашег тима и несебичној подршци Друштва српско-руског пријатељства и руских сународника Наисус из Ниша. Ово ново издање часописа на руском језику резултат је великог напора целог уредничког тима и многих сарадникa – истиче Драган Илић, одговорни уредник часописа.

Часопис ће излазити на свака три месеца, а први број се може купити у Нишу, у редакцији часописа „Слово југа“ (Генерала Милојка Лешјанина 65) или у књижари Нишког културног центра „Бранко Миљковић“ (Бул. Др Зорана Ђинђића 37), као и посредством српско руског друштва „Наисус“ из Ниша, које је уједно и партнер руског издања. Широм Србије, часопис ће бити доступан у локалним српско-руским друштвима, а може да се наручи и преко портала часописа.

Поред штампаног издања, часопис се објављује и у електронском формату. Први број издања на руском језику доступан је бесплатно свим члановима клуба читалаца Слово југа.

У складу са тренутним епидемиолошким условима, који се свакодневно мењају, промоција првог броја часописа Слово југа на руском језику, за све љубитеље руске културе, историје и традиције планира се у Нишу и Београду.

Д. Николић

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО