КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Руски ансамбл „Краснаја звезда“ одушевио публику у Нишу

Пред пуним амфитеатром на нишком Кеју, синоћ је наступио руски војни ансамбл „Краснаја звезда“. Соло певачи, музичари, играчи и балетски уметници једночасовним наступом одушевили су Нишлије.

Поред руских песама отпевали су и традиционалну српску песму „Тамо далеко“ и још неке на српском језику, што је изазвало посебне емоције код присутних.

У Србију су дошли поводом Међународних војних игара у Краљеву, чији је домаћин Министарство одбране и Војска Србије. Пре наступања у Нишу, представили су се публици у Крагујевцу, Сомбору и Врњачкој Бањи.

Ансамбл песме и игара Стратегијских ракетних снага Руске Федерације „Краснаја звезда“ основан је 1977. године. Имају веома богат репертоар, који се састоји од композиција класичне музике, народних песама и игара, као и нумера модерног карактера. Посебно место у репертоару заузимају композиције из опуса војне музике и темама патриотског карактера.

Овај ансамбал је један од најпродуктивнијих војних ансамбала Руске Федерације. До 2020. године имао је 3500 наступа. Концертне програме изводили су са великим успехом као представници руске музике са војном тематиком у Француској, Швајцарској, Велики Британији, Кини и другим земљама.

Д.Н.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО