КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Пливање за Часни крст код бране у Гаџином Хану

Општина Гаџин Хан и Црквена Општина Заплањска организују пливање за Часни крст на брани у Гаџином Хану. Овај догађај, који је благословио Епископ нишки Господин Арсеније, биће на Богојављење, 19.01. у 12.30 часова.

Дан ће почети служењем Свете Литургије у Храму Успења Пресвете Богородице у Гркињи у 8 часова, а након литургије ће се одржати литија до саборног места Крст у Гркињи, где ће бити освећење Богојављенске водице. Код Крста у Гркињи биће организована традиционална манифестација „Пихтијада”, такмичење у најбоље припремљеним пихтијама и такмичење за најбољу ракију.

Потом ће сви пријављени пливачи имати прилику да учествују у пливању за Часни Крст код бране у Гаџином Хану. Ово је први пут да се манифестација организује у Заплању, а победника очекује поклон крст у дуборезу величине 45 цм.

Број места је ограничен због ограниченог простора, па је регистрација обавезна. Не пропустите ову јединствену прилику да обележите Богојављење. За више информација и пријаву обратите се Општини Гаџин Хан или Црквеној општини Заплањској.

СЈД

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО