КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Откривање Спомен крипте Новим косовским јунацима у Нишу на годишњицу почетка НАТО агресије

На скупу Савеза ветерана са Кошара, на планини Сувобор, државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дејан Антић, најавио је да ће ове године, 24. марта, на годишњицу почетка НАТО агресије, у храму Светог Василија Острошког у Нишу, бити откривена јединствена Спомен крипта Новим косовским јунацима.

Делегација коју су чинили ратници са Кошара, породице палих бораца и представници Министарства одбране, најпре је обишла Музеј Другог српског устанка, цркву-брвнару Светог Ђорђа и споменик под Таковским грмом у Такову. Том приликом најављено је и откривање јединствене Спомен крипте Новим косовским јунацима у Нишу, јер је како каже Антић, битка на Кошарама једна од најтежих борби у новијој историји српске војске, те је постала симбол одбране отаџбине.

У њој ће за вечност бити уклесана имена свих српских ратника који су положили животе на олтар Отаџбине бранећи нашу духовну и националну колевку, Косово и Метохију од 1998. до 2003. године. Позивам вас да тога дана у што већем броју присуствујете историјском чину откривања Спомен крипте нашим херојима.“ – нагласио је Антић.

У селу Теочину делегација је положила венце на споменик Милану Јевтовићу, погинулом борцу на Кошарама, а након тога посетила је аеродром са меморијалним комплексом операције Халијард у Прањанима.

M.T.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО