КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Орден Светог цара Константина за професора из Венеције: Велика Међународна Конференција „Свети Сава и Доментијан“ у Нишу

Центар за црквене студије и Центар за византијско-словенске студије Универзитета у Нишу с поносом најављују одржавање Међународне научне конференције под називом „Свети Сава и Доментијан. Ова престижна конференција окупља еминентне стручњаке, научнике и истраживаче из области црквених и византијско-словенских студија.

Конференција се одржава у Великој сали Универзитета у Нишу, у петак, 26. маја, с почетком у пола десет. Очекује се учешће бројних домаћих и страних стручњака који ће представити своја најновија истраживања и разменити искуства о утицају и значају Светог Саве и Доментијана на српску црквену и културну историју.

Посебна част за овогодишњу конференцију биће уручење Ордена Светог цара Константина СПЦ др Александру Наумову, угледном професору Универзитета у Венецији. У оквиру отварања конференције, присутни ће имати прилику да уживају у наступу Српског византијског хора, под диригентском палицом оца Игора Зиројевића из Атине.

СЈД

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО