КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Омаж посвећен аутору култног цртаћа Ла Линеа у Нишу

Изложба „Живео Кавандоли“ отвара се данас од 18 сати у Универзитетској библиотеци „Никола Тесла“ у Нишу. На изложби ће бити приказана дела међународних уметника, карикатуриста и аниматора који су реинтерпретирали цртеже или фигуру Кавандолија.

Од 18.15 биће одржано предавање директора Италијанског института за културу Давида Скалманија о италијанском језику и култури.

Давид Скалмани је филозоф, аутор великог броја историјских и филозофских књига и стручних текстова. Предавао је на Универзитетима у Сеулу, Бостону и Мадриду. Од 2015. године је директор Италијанског института за културу у Београду (предавање ће бити на енглеском језику).

Изложба „Живео Кавандоли” представља омаж великом стрип аутору Освалду Кавандолију (1920 – 2007), италијанском аниматору, редитељу и карикатуристи, познатом пре свега по томе што је створио и анимирао лик из цртане серија Ла Линеа. Кавандоли је створио Ла Линеа 1969. у рекламне сврхе за италијанског произвођача беле технике, али се убрзо потом стрип преселио на мале екране и постао познат широм света.

 

Ова анимирана серија која је „прошетала” у више од 250 епизода, обележила је детињство многих генерација. Главни лик је човек који хода по бесконачној линији и у непрестаној је комуникацији са својим аутором.

В.Н.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО