КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Обележавање 145 година: Војна болница Ниш недељом догађаја обележава мали јубилеј

Војна болница Ниш најавила је програм обележавања 145 година постојања конференцијом за новинаре на којој је управник ВБ Ниш пуковник dr sci. med. Вељко Милић говорио о историјату и достигнућима болнице и најављен је једнонедељни програм манифестација.

Током конференције за новинаре, пуковник dr sci. med. Небојша Ђенић, рецензент монографије „Чувари народног здравља у Нишу”, истакао је дугогодишњу посвећеност аутора Славице Поповић-Филиповић у раду на припреми овог издања и најавио промоцију књиге у Светосавском дому Епархије нишке у понедељак, 17. јанура, у 18 часова, којом почиње програм обележавања Дана Војне болнице Ниш.

Оно што одликује ову књигу је њен ентузијазам, њен истраживачки рад и њен лични литерални печат. Књига садржи велики број веома значајних имена“, истакао је Ђенић.

Отварање изложбе „Сва лица дипломате Бранислава Нушића“, коју је најавио уредник ликовног програма НКЦ Ниш Никола Миловановић, заказано је за 18. јануар у 18 часова у Галерији НКЦ, Булевар др Зорана Ђинђића 37.

Управник ВБ Ниш пуковник dr sci.med. Вељко Милић и пуковник dr sci.med. Небојша Ђенић

У петак, 20. јануара, у 10 часова планирано је плагање венаца на спомен обележја у комплексу Војне болнице Ниш. Након кратке свечаности, од 11 часова планиран је обилазак споменика ратника и војника на Старом гробљу. Овом догађају могу да присуствују сви заинтересовани грађани.

Одаћемо пошту на начин како је примерено. Позивам све грађане Ниша да будете део ове манифестације одавања поште“, рекао је Мирослав Величковић, стручни водич обиласка и овогодишњи добитник Награде 11. јануар, за књигу о „Старом гробљу“.

СЈД

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО