КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Нишвил у Ноћи музеја 2019.

Најмлађа институција културе у Нишу – Нишвил Џез музеј биће део званичног програма Ноћи музеја 2019. године, а врата некадашњег Хамама у Нишкој тврђави биће отворена за све посетиоце од 20 до 2 сата иза поноћи.

Нишвил Џез музеј ће специјално за Ноћ музеја 2019. представити збирку оригиналних америчких издања најзначајнијих грамофонских плоча, тематске целине посвећене Душку Гојковићу, Миши Бламу, Бенију Голсону… као и две независне тематске целине намењене америчком краљу соула Соломону Барку и балканском и нишком краљу музике, и једном од десет највећих блуз певача на свету, Шабану Бајрамовићу.

У простору Џез музеја биће организоване специјалне пројекције документарних филмова о Нишвилле Фестивалу и изложени радови са Стрипорама феста као и Уметничке колоније Art to go Jazzy, а спремљени су и занимљиви сувенири за све посетиоце које ће током вечери пратити специјално креирана листа Nišville Online радија. На простору испред Музеја биће организован програм у којем учествују глумци Академског позоришта СКЦ из Ниша са представом “Театар Импровизације” као и наступи DJ Лоптице и Nišville Youth Arkestra, док ће круна вечери бити džem sešn у којем су сви музичари добродошли.

Улаз у Нишвил Џез музеј током Ноћи музеја биће слободан.

(Slovojuga.rs)

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО