КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Ниш у знаку стрипа: Пола деценије фестивала Нифест

Нифест, један од балканских фестивала стрипа са међународном репутацијом, своју петогодишњицу обележава преласком у средиште Ниша и радом у неколико елитних простора: Павиљону и Салону 77 у Тврђави, као и Галерији Нишког културног центра, али и учешћем око 40 страних и домаћих гостију, од којих су многи славна међународна имена.

Сви стрипски програми петог Нифеста су бесплатни, а фестивал од 24. до 27. маја укључује сајам стрипских издавача, изложбе, промоције, уметничке радионице за све генерације, трибине од културног значаја, потписивања издања и цртања посвета, концерте и друга дешавања.

Нифест почиње данас, на дан Словенских просветитеља, а свечано отварање је у 14:30 у Павиљону Нишке тврђаве. Сајам стрипова отворен је до 20 сати, а трајаће до недеље 27. маја.

Данашњи програм на Сајаму стрипа:

15:00 Стриповање: МУРАН – ЈУЧЕ, ДАНАС, СУТРА учествује: Сабахудин Мурановић Муран, стрипски аутор, илустратор и карикатуриста (Павиљон у Тврђави)

16:00 Панел-дискусија: ПИСМЕНОСТ И ЈЕЗИК СТРИПА, Поводом дана Словенских просветитеља Ћирила и Методија (Павиљон у Тврђави)

18:00 Отварање изложбе ФАФНЕР: КРОЗ ВЕКОВЕ (Галерија Нишког културног центра)

20:00 Отварање изложбе БОБАН САВИЋ ГЕТО: ДОБРОДОШЛИ У ГЕТО 17 (Салон 77 у Тврђави)

(Slovojuga.rs, В.Н.)

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО