КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Никад изговорене мисли кроз фотографије

Отварање изложбе фотографија Павла Николића је у недељу 27. маја од 19 сати у кафе галерији Парис Арт у улици Мије Петровића 4б. 

Павле Николић је млади фотограф рођен у Нишу, ученик је трећег разреда гимназије и фотографијом се бави последње 4 године. Почевши од мобилног телефона, преко аутоматских и мануелних дигиталних фотоапарата, тренутно се највише бави аналогним процесима и аналогном техником. Предмети његових фотографија су свима добро познати, свакодневни објекти у мирним сценама мртве природе и медјусобним односима.

Доместица је латинска реч која значи ,,домаћа“, а у слободном преводу ,,оно што је добро познато“, представља сигурност и поверење, рутину.

Овом изложбом су, буквално и кроз симболе, представљена приватна дешавања и никад изговорене мисли, оно о чему се не прича, а непрестано се понавља. Камера у фотографијама има улогу човека који нарушава приватност, крије се од предмета посматрања, или се пак предмет посматрања крије од камере.

Фотографије приказују различите етапе откривања истине; истина је увек присутна, али није увек очигледна.

На посматрачу је да увиди истину која зависи искључиво од његових жеља и схватања, тако да фотографија чита посматрача исто као што посматрач изучава фотографију, посматрач открива нешто ново о себи, али то задржава само за себе, чиме улази у круг који се стално понавља и тиме постаје део изложбе.

(SlovoJuga.rs, В.Н., Б.К.)

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО