КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Народна библиотека „Стеван Сремац“ почиње са пројектом модернизације дигиталне библиотеке

За реализацију пројекта „Дигитална библиотека нишке Народне библиотеке”, Народна библиотека „Стеван Сремац“ у Нишу од Министарства културе и информисања добила је средства у износу од 600.000 динара и то за набавку софтвера и хардвера за осавремењавање процеса дигитализације бројних њихових наслова.

Једна од најстаријих културних установа у Граду и прва јавна библиотека у Јужној Србији, располаже фондом од преко 250 000 монографских и преко 950 наслова серијских публикација, богатом завичајном збирком, као и Кабинетом графике и једином колекцијом штампане уметности у народним библиотекама у Србији, са више од 300 оригиналних графичких отисака.

Из библиотеке кажу да у складу са захтевима корисника Библиотеке, стварају модерну кућу окренуту сутрашњици, истовремено негујући традиционално библиотекарство.

Овај пројекат подразумева набавку софтверске и хардверске опреме за осавремењивање процеса дигитализације, што је нашој Библиотеци, као установи која иде укорак с развојем информационих технологија, један од приоритета у свом раду“ – наводе из библиотеке.

Одељење за одржавање и развој рачунарско-информатичког система и дигиталне процесе спроводи и унапређује аутоматизацију свих библиотечких послова, брине о информацијама неопходним корисницима, решава хардверске и софтверске потребе Библиотеке и утемељује стварање библиотеке садашњости и будућности.

M.T.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО