КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Мишко Плави Трио у петак у Нишу!

Реномирани београдски музичар, мултиинструменталиста, композитор и аранжер Миливоје Петровић – Мишко Плави, наступиће са својим триом у Нишу у петак, 11.маја у клубу „Feedback“, са почетком у 22h.

Мишко Плави Трио, у саставу Мишко Плави – хармоника, Васил Хаџиманов – клавијатуре и Срђан Џони Дункић – бубњеви, наступа заједно од 2011.године и за то време је одржао велики број концерата широм Балкана, као и у средњој и западној Европи.

Кроз своју богату музичку каријеру Мишко Плави је створио аутентичан музички израз, сублимирајући више стилова у снажан и емотиван ауторски резултат, свирајући комбинацију класичне, џез и медитеранске музике, а истовремено луцидно користећи елементе соул, фанк, реге и „world music“ утицаја, са наглашеним упливом балканског фолклора у појединим нумерама. Зато и не чуди што је Мишко Плави постао велика звезда у далеком Јапану, где је до сада одржао 14 турнеја и преко 200 концерата. Од 2000. године изводи програм „Music Around the World“ и аутор је музике за неколико српских, француских и америчких филмова.

Ово ће бити први самостални концерт Мишка Плавог у Нишу, након сјајног наступа на Нишвилле Џез фестивалу у августу 2011, када им је специјални гост била Лена Ковачевић и једини су домаћи састав на Нишвилу који је захваљујући дуготрајним овацијама публике био принуђен да се два пута врати на бис.

В.Н.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО