КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Министарство подржава дигиталну платформу за очување историје српске традиције

У престижном Дому војске у Београду, Дејан Антић, државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, присуствовао је промоцији значајног пројекта који негује српску историјску баштину. Пројекат, покренут од стране Удружења ,,Кајмакчалан“, назван ,,Дигитална платформа: Српска војничка гробља и меморијали из ослободилачких ратова 1912-1920″, има за циљ дигитализацију и очување српског културног наслеђа.

Обраћајући се присутнима државни секретар је рекао да време балканских и Првог светског рата представља епоху страдања, али и епоху националног и државног васкрсења.

Он је нагласио да ће ресорно министарство на челу са министром Селаковићем, као и до сада, наставити да подржава пројекте чији је крајњи циљ неговање културе сећања и ослободилачке традиције српског народа.

Пројекат ,,Дигитална платформа“ има за циљ да кроз дигиталне медије сачува и представи српска војничка гробља и меморијале, чиме се осигурава да сећање на хероје из ослободилачких ратова остане трајно забележено. Платформа ће садржати детаљне информације, фотографије и приче везане за спомен-обиљежја и гробља из периода 1912-1920.

Платформа је доступна искључиво на ћирилици, на веб страници: српскиратнимеморијали.срб

Дејан Антић на промоцији платформе о српским ратним меморијалима у Дому војске у Београду.

СЈД

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО