КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Изложба графика у Нишком културном центру

У галерији Нишког културног центра, 2. октобра у 19 часова, отвара се изложба графика Матије Рајковића и Ивана Ранђеловића.

Радови Матије Рајковића настали су комбинованом техником и нису само плод виђеног већ и пластичног осећања. Свођење посматраног објекта или пејзажа на назнаку представља естетски напор да се баналном да облик изузетног.

Матија Рајковић је члан УЛУС-а од 2005. и један од оснивача УЛУК-Крушевац. До сада је 28 пута излагао самостално а 115 пута групно. Учесник је 35 ликовних колонија у земљи и иностранству. Тренутно предаје на Високој школи струковних студија за васпитаче у Крушевцу.

Иван Ранђеловић истражује људе и простор у коме временом акумулирају а потом и коегзистирају догађаји, сусрети и емоције. Афинитетом за формално просторну опцију гради наратив који посматрача води у причу о променама и формирању идентитета.

Иван Ранђеловић је био члан удружења Ле-арт Лесковац а по позиву је излагао и са удружењем УЛУК-Крушевац. Имао је две самосталне и учествовао је у око 60 групних изложби. Учесник је неколико ликовних колонија. Тренутно ради у Школи за текстил и дизајн у Лесковцу.

(Slovojuga.rs, И.П.С.)

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО