КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Изложба фотографија Руског географског друштва „Најлепша земља“ стигла у Ниш

У просторијама Официрског дома у Нишу отворена је изложба фотографија Руског географског друштва под називом „Најлепша земља“. Ова изложба светског карактера по броју приказаних фотографија (100) у Нишу је највећа изложба коју је Центар Руског географског друштва у Србији до сада организовао.

Изложбу је отворио др Мирољуб Милинчић, редовни професор Географског факултета у Београду и директор Центра Руског географског друштва у Србији.

Нама је посебно задовољство што смо у прилици да у Нишу, у овако лепом амбијенту, организујемо нашу прву изложбу фотографија Русија Најлепша земља. Надамо се да ћемо се ускоро овде вратити и други пут. Оно што је интересантно је да је по броју изложених фотографија ово једна од наших највећих изложби“, истакао је др Мирољуб Милинчић.

Фотоконкурс је покренут 2014. године, а своје радове слали су људи из свих земаља и од стране десетина хиљада учесника послато је око пола милиона фотографија из свих делова Русије.

Резултат наше сарадње јесте и ова изложба са традиционалног фотоконкурса Руског географског друштва за најбољу фотографију која је први пут постављена у Нишу“, рекао је Ђорђе Јанковић, копредседник друштва Наисус из Ниша. 

Сви заинтересовани моћи ће да виде фотографије у Официрском Дому у Нишу у наредне две недеље.

Организацију изложбе помогло је Друштво српско-руског пријатељства и Руских сународника „Наисус“ из Ниша и Град Ниш.

Свечаности су присуствовали представници амбасаде Руске федерације у Србији, Руско-српског хуманитарног центра у Нишу, српско-руских организација и удружења, Евро-азијског форума и других.

Д.И.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО