КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Девет представа и четири гостовања у Народном позоришту

Током новембра посетиоце Народног позоришта у Нишу чека богат репертоар. Поред представа које су већ имали прилике да виде, од којих су неке „У чије име“, Цигани лете у небо“, „Госпођа министарка“, посетиоци ће имати прилику да виде и неколико нових представа у извођењу три београдска и једног врањског позоришта.

Врањско позориште „Бора Станковић“ гостоваће у Нишу 7. новембра са представом „Кеплер 452-Б“. Редитељ представе је Југ Ђорђевић док је текст писала Тијана Грумић. Представа се бави питањем смрти и шта она значи за нас.

12.новембра на репертоару ће се наћи представа „Митровдан“ која је настала сарадњом Опере и театра Мадленијанум и Модерне гараже из Београда. Драма има за циљ да приближи значајне људе из српске историје публици. 1946. година је и у Немачкој се на Митровдан последњи пут сусрећу српски патријарх Гаврило Дожић и српски владика Свети Николај Велимировић.

Звездара театар из Београда гостоваће 17. новембра са представом „Савршен крој“ Владимира Ђурђевића. Представа разоткрива све мушке слабости а говори о сусрету два мушкарца, тајкуна и кројача.

23.новембра са представом „Краљице“ гостоваће београдска Продукција „Бео Арт“. Представу је режирао Бранислав Трифуновић по тексту Дарка Лукића. Она се бави темама као што је проблем шовинизма, рата, дигнитета интелектуалаца, пријатељства, љубави…

На репертоару ће се наћи и комедије „Waj faj“ и „The party“ које су већ игране у позоришту.

Поред представа које ће се играти, у Народном позоришту ће од 2. до 4. новембра, са почетком у 20 часова, бити одржан „Наисус џез фестивал“. Поред тога, 6. новембра позориште поново отвара врата за све заинтересоване грађане, који се уз пратњу водича могу упознати са функционисањем позоришта. Поред тога, нишка група „Ејот“ концертом у позоришту обележиће десетогодишњицу свог постојања. За 11. новембар најављена је академија поводм обележавања завршетка Првог светског рата „Чији си ти, мали народе српски“ у режији директора Народног позоришта Спасоја Ж. Миловановића. За 26. новембар најављено је и глумачко вече поезије.

На крају, за 1. децембар најављена је и премијера представе „Лимунација“ коју је режирао Небојша Брадић по тексту Душана Ковачевића.

(Slovojuga.rs, И.П.С.)

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО