КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Дечје-омладински хор „Бранко“ на турнеји у Румунији

Српску духовну музику, дечје-омладински хор „Бранко“ из Ниша представиће на турнеји у Румунији, хор ће на позив Универзитета у Алба Јулији данас, одржати концерт у Великој сали Теолошког факултета.

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа нишког г. Арсенија, дечје-омладински хор НЦПД „Бранко“ на турнеји у Румунији наступиће са репертоаром на коме се налазе дела Стевана Стојановића Мокрањца, Корнелија Станковића, Јакова Милутиновића и других.

Ова посета представља значајан догађај за дечји хор „Бранко“, који ће у четвородневном боравку у Румунији делити своју музику и културу са публиком у Алба Јулији“ – наводе из хора.

Црквени дечје-омладински хор основан је 1995. године као подмладак истоимене дружине „Бранко“, при Саборном Храму у Нишу. Редовно учествује на богослужењима и активно учествује у културном животу града. На репертоару овог ансамбла налазе се превасходно духовне композиције свих народа света. Програм обухвата широк спектар сакралног музичког стваралаштва од средњег века до данашњих дана, а композиције хор изводи уз инструменталну пратњу.

На Васкрс 2016. год. овај хор је учествовао на Међународном Пасхалном фестивалу у организацији Храма Христа Спаса у Москви и том приликом добија повељу лауреата фестивала са потписом Његове Светости Патријарха Московског и целе Русије Г. Г. Кирила.

М.Т.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО