КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Циклус италијанских филмова у малој сали Дома војске

За све оне који желе да се упознају са италијанском културом, музиком, филмовима, историјом и културним наслеђем ове медитеранске земље, доносимо дашак Италије овог пролећа у Ниш!

Млади амбасадори у сарадњи са Италијанским институтом за културу у Београду, биоскопом Купина и Универзитетском библиотеком „Никола Тесла” и ове године организују промоцију италијанске културе у Нишу од 17. априла до 1. маја.

Програм је почео 17. априла од 18h у Универзитетској библиотеци „Никола Тесла“ отварањем изложбе „Живео Кавандоли“ у којој учествује преко 100 међународних уметника, карикатуриста и аниматора који су својим делима реинтерпретирали цртеже или фигуру Кавандолија. Изложба ће бити отворена до 1. маја.

У недељу, 22. априла од 20h отворен је циклус италијанских филмова у малој сали Дома војске, а до 24. априла на програму ће бити:

22.Април – 20h: „Дечко од злата“ 

Филм прати Давида, копирајтера чији је отац био филмски сценариста. Након очеве смрти, Давид оставља све што има и крец́е у Рим, где се срец́е са глумицом која је постала издавач по имену Лудовица, која жели да објави аутобиографију свог оца.

23. Април – 20h: „1200 километара лепоте“

Дванаест стотина километара је дугачка Италија, од планинских делова северно до Јужног мора, од белог снега до плавог мора. Погледајте Италију са погледом у прошлост, препуну очекивања и пројекцију будуц́ности, повратак у лепоту. Филм говори о изласку на полуоток посебно израђеног у документима Иституто Луце, у чијем архиву се појављује Италија од почетка двадесетог века, и путовање до нашег времена.

24. Април – 20h: „(Ћeркин) први пут”

Хипер-анксиозан контрол-фрик отац открива да ц́е његова тинејџерка по први пут имати секс. У паници организује вечерњу забаву са неким пријатељима како би је одвратити.

Сви филмови су са српским титлом. Улаз на сваку пројекцију је 100 динара.

 

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО