КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

„Чекајући Нишвил“ у петак у Официрском дому

У петак, 1. јуна у Сали број 2 Официрског дома у Нишу од 19 часова, биће отворена изложба радова са међународне уметничке колоније „ART TO GO JAZZY 2017“, а концерт ће одржати џез састав „ФАМ ТРИО“ којим ће Нишвил започети промоцију програма „NIŠVILLE SHOWCASE 2018“.

Изложбом ће бити представљени радови настали на „уметничкој колонизацији нишке Тврђаве“ 2017. године у оквиру пратећег програма прошлогодишњег Нишвил џез фестивала, на којој је стварало 24 уметника из Србије, Македоније и Бугарске.

Након свечаног отварања изложбе наступ ће одржати нишки џез састав ФАМ ТРИО, који предводи млади и перспективни саксофониста Филип Стипсић. Њихов концерт ће бити уједно и промоција новог пратећег програма на нашем највећем фестивалу „NIŠVILLE SHOWCASE 2018“, који ће бити одржан од 9. до 12. августа 2018 у Официрском дому.

ФАМ ТРИО је недавно, 30. априла на светски дан џеза наступио на „Balkan Showcase“-у у Тирани, представљајући на најбољи могући начин нишку и српску џез сцену, а Филип Стипсић је прошле јесени био члан „Internacionalnog Big benda 16 + 1” наступајући у кинеском граду Гуангџоу.

Први „NIŠVILLE SHOWCASE“ представљаће презентацију домаћег стваралаштва џез састава из Србије директорима џез фестивала из Кине, Француске, Литваније, Бугарске, Албаније, Пољске, Мађарске, Македоније, Црне Горе, као и џез промотерима и издавачима из више земаља који ће бити гости предстојећег Нишвил џез фестивала.

KrogerFeedback Survey to win new offers today!

За разлику од европских „showcase“-ева који су интернационалног карактера, где наступају састави из различитих земаља, на Нишвилу ће се представити искључиво домаћи извођачи, са циљем да се овдашњи џез музичари убудуће промовишу на што више џез фестивала у Европи, а и шире.

На отварању изложбе у петак, 1. јуна у 19 сати ће бити и најава новог конкурса за уметничку колнизацију тврђаве у оквиру Нишвил фестивала 2018, а поштоваоци ликовне уметности изложбу могу посетити до 7. јуна 2018. године.

(Slovojuga.rs, В.Н.)

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО