КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Биг Бенд РТС отворио 13. Интернационалне сусрете џез музичара – Вечерас из Шпаније стиже мешавина џеза, јапанске и бразилске музике

Вечерашњи програм је наставак прошлогодишњег концерта у част Бати Анастасијевићу, али да кажемо да је то џез који се односи на биг бенд музику, у правом смислу речи. Публика ће моћи да види и чује и неке наше аранжмане и композиције које су актуелне у последњем период нашег рада”, рекао је Драгослав Фреди Станисављевић музички уредник Биг бенда РТС.

Наисус џез фест после наступа најпознатијег српског Биг бенда, настављен је у кафе бару Јулијан Дјупон, уз наступ нишких џез снага.

Друго фестивалско вече

Вечерас, друге фестивалске вечери, од 20 сати на сцену нишког Народног позоришта из Шпаније стиже мешавина џеза, јапанске и бразилске музике – „ST Fusion bend“.

Свираћемо музику са нашег шестог албума. Заједно смо 15 година, то је наш најскорији албум од пре неколико месеци. У суштини, не знам како да објасним… у суштини, то је компилација тих 15 година музике, као лабораторија. Мислим да смо на овом албуму ухватили звук који смо тражили. Јер смо много година били као лабораторија, сви смо свирали пуно свинга, бибап, али овај пројекат је истраживачки пројекат. Петнаест година смо радили, не знам шта све, тражећи свој звук и сада можемо коначно представити оно што мислим да је звук који смо тражили“, најављује Томас Круз, басиста „ST Fusion benda“.

Након њих наступиће „Baptiste Herbin international quartet“ – прва лига француског џеза са топ српском ритам секцијом.

Немамо много времена за пробе, тако да ћемо свирати џез стандарде и представити композиције са последњег албума „Drinks and Connections“ на коме сам свирао са Дерилом Холом на басу и Алијем Џексоном на бубњевима“, објашњава Бептист Хербин, саксофониста „Baptiste Herbin international quarteta“.

По завршетку програма у Народном позоришту, у кафе бару Јулијан Дјупон наступиће нишки Coffee shop банд.

Жанровски, ја не могу да одредим, зато сам и дао име бенду Coffee shop, неки погрешно разумеју име бенда. Coffee shop је баш из тог разлога што ви у било ком кафићу, да ли овде у Србији или са стране, у току дана чујете различиту врсту музике која је опет ту негде синхронизована. Тако да вечерас ми свирамо ауторске песме које су са примесама џеза, фанка, фјужна, хипхопа… значи буквално је више жанрова у тим нашим ауторским песмама“, каже Владимир Јеленковић, пијаниста нишког Coffee shop бенда.

Цене улазница су 900 динара. Могу се купити на благајни Народног позоришта, у кафе бару Јулијан Дјупон и у Труба кафеу.

(Slovojuga.rs)

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО